7 Απριλίου 2010

Menu bar από το www.FlashVortx.com

Γεια σας και Χρόνια Πολλά!Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως θα βάλετε μία menu bar σαν την δικιά μου στο blog σας!

Λοιπόν όσοι είστε ''παρατηρητικοί'' θα προσέξατε ότι κάτω από την menu bar μου λέει ''FlashVortex.com''!!
Οπότε για να δημιουργήσετε μία τέτοια menu bar θα πάτε στην ιστοσελίδα www.flashvortex.com!
Όταν πάτε θα επιλέξετε το Menus όπως βλέπετε στην εικόνα παραπάνω!
Μετά αφού επιλέξετε Menus θα σας βγάλει κάποιες σελίδες με menu bars για να διαλέξετε και να επεξεργαστείτε!Πάμε όμως να σας δείξω που πήγα για την δικιά μου menu bar!


Η δικιά μου menu bar είναι αυτή στην εικόνα και θα την βρείτε στην σελίδα 1!
Αφού την βρείτε πατήστε το κουμπί από κάτω CLICK HERE TO EDIT THIS
Και θα σας πάει σε αυτήν την σελίδα


Στο βήμα 1 διαλέγετε το σχήμα της menu bar σας!Στο βήμα 2 στο πρώτο κουτάκι βάζετε τις ονομασίες το ''κουμπιών'' της menu bar και στο δεύτερο κουτάκι βάζετε για κάθε κουμπί και το λινκ όπου θα οδηγεί!
Αφου τελειώσετε πατάτε στο τέλος της σελίδας το κουμπί
Μετά θα σας μεταφέρει σε μία άλλη σελίδα όπου θα σας δώσει τον HTML Code!Μετά θα συνδεθείτε στον πανόπτη σας και μετά θα πάτε στην Διάταξη!Θα πατήσετε Add a gagdet και μετα το HTML/Javascript και θα επικολλήσετε εκει τον κωδικό!

Πιστεύω να σας βοήθησα με αυτήν την ανάρτηση!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

6 Απριλίου 2010

jQuery menus/ navigations tutorials


Το jQuery το τελευταίο καιρό έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς στην διαδικτυακή κοινότητα καθώς είναι ένα Javascript framework που παρέχει ευκολία δουλεύοντας με το Document Object Model (DOM) και ταυτόχρονα ενισχύει τη χρήση Ajax τεχνολογίας.
Σας παρουσιάζω μια σειρά από tutorials για να δημιουργείτε όμορφα, ελκυστικά menu/ navigation με jQuery.
136
1110
106
94
86
75
66
54
47
312
215
120
jq-12

4 Απριλίου 2010

Έξι δωρεάν free icon editor λύσεις.



Τα εικονίδια πλέον αποτελούν ένα αναγκαίο στοιχείο του σύγχρονου web design. Εκτός από τις πληρωτέες λύσεις του Adobe Photoshop και άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω δωρεάν editors σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.
1. To Greenfish Icon Editor Pro είναι ένα ισχυρό εργαλείο με πολλά χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει layers και τα κλασσικά φίλτρα όπως bevel, drop shadow, glow καθώς υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας κινούμενου κέρσορα.
greenfish-icon-editor-pro
2. To IconFX είναι το πιο διάσημο πρόγραμμα στη συγκεκριμένη κατηγορία παρέχοντας αρκετές επιλογές. Υποστηρίζει Vista εικονίδια με PNG συμπίεση, αναλύσεις έως 256 × 256 και εξαγωγή εικόνων σε μορφή bmp, jpg, gif, png, jp2.
icofx
3. To Sib Icon Editor είναι ένα δωρεάν εργαλείο που κυκλοφορεί για τα Windows. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε εικονίδια και να τα διαχειριστείτε με βιβλιοθήκες. Μπορείτε αν θέλετε να μετατρέψετε Mac icons σε Windows.
sib-icon-editor
4. To Stardock IconDeveloper είναι άλλο ένα εργαλείο που απευθύνεται σε Windows περιβάλλον. Με τη χρήση του μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε υψηλής ποιότητας εικονίδια για Windows. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, δωρεάν και ενισχυμένο με 19.95$.
stardock-icon-developer
5. To aaICO Icon Editor είναι μία δωρεάν εφαρμογή με απλό interface, κατάλληλο για επεξεργασία εικονιδίων. Ένα εργαλείο με περιορισμένες επιλογές χρήσιμο για απλές εργασίες και κυρίως επεξεργασία.
aaico-icon-editor
6. To LiquidIcon XP είναι ένα ακόμη δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικονιδίων που παρέχει τις κλασσικές επιλογέςι .Υποστηρίζει λειτουργίες όπως Flip, Rotate και Reflect.
liquid-icon-xp

Δωρεάν Social media εικονίδια!



Το Chris tips & tricks blog σας παρουσιάζει μια δωρεάν συλλογή από πανέμορφα Social Media εικονίδια που πρόσφατα δημοσιευτήκανε από το IconDock. Περιλαμβάνει (50) πενήντα εικονίδια σε διανυσματική (vector) μορφή από τα πιο δημοφιλή social networks, bookmarking websites γενικότερα social media websites στο Internet.
Αποθήκευση εικονιδιών

Τα εικονίδια είναι πνευματική ιδιοκτησία του IconDock και διατίθενται δωρεάν για προσωπική και εμπορική χρήση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

27 On line εργαλεία επεξεργασίας εικόνας



Υπάρχουν πολλά on line εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. Μερικά από αυτά έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ άλλα εκτελούν μοναδικές λειτουργίες.
Τα περισσότερα από τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν στο σημερινό άρθρο, δεν περιορίζονται μόνο σε απλές λειτουργίες όπως resize (μεταβολή μεγέθους) και rotation (περιστροφή εικόνας). Μερικά από αυτά έχουν δυνατότητες που θα ζήλευαν ακόμα και desktop εφαρμογές.
Η παρακάτω λίστα αποτελείται από 27 διαφορετικές λύσεις. Δεν χρειάζεται να τις υιοθετήσετε όλες, ίσως 2-3 είναι αρκετές για να σας βοηθήσουν με τις καθημερινές σας εργασίες, αλλά αξίζει τον κόπο να τις εξετάσετε και να δείτε ποια ή ποιες από όλες ταιριάζουν περισσότερο με τις ανάγκες σας.
Adobe Photoshop Express
Ό,τι και να ειπωθεί για την προσφορά της Adobe στον χώρο των γραφικών σίγουρα δεν είναι ποτέ αρκετό. Η On Line έκδοση του Photoshop που δημοσίευσε προσφάτως είναι μια εφαρμογή πλούσια σε επιλογές και εργαλεία. Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.

Picnik
Ενδιαφέρον εργαλείο με πολλά εφέ, καλλιτεχνικά και μη.

FotoFlexer
Εύχρηστο εργαλείο που σας δίνει την δυνατότητα να φορτώνετε φωτογραφικό υλικό απευθείας από τα on line photo album σας, όπως Flickr, MySpace, Picasa και Facebook.

Aviary
Ενδιαφέρουσα επιλογή που καλύπτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων, τόσο για δημιουργία εικαστικών, επεξεργασία φωτογραφιών όσο και για 3D και video!

Splashup
Κάποτε ήταν γνωστό σαν Fauxto. Το SplashUp σας δίνει την δυνατότητα να φορτώνετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από τα on line photo album σας και σας δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης αρχείου. Το SplashUp παρέχει και δικό του file format.

72Photos
Δυνατότητες Crop (κοπής), Rotate (περιστροφής), Enchance (Βελτίωσης εικόνας) και προσθήκης εφέ. Όλες οι ενέργειες εφαρμόζονται με ένα κλικ.

Scrapblog
Συνδυάστε τις φωτογραφίες σας, τα video σας, την μουσική και τα κείμενά σας για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά Multimedia Scrapbooks.

Pixelmator
Το Pixelmator υποστηρίζει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους αρχείων. Έτσι μπορείτε να ανοίξετε αρχεία όπως .psd, .tiff, .jpg, .png, .pdf, .eps και άλλα. Σε περίπτωση που θέλετε να σώσετε την δουλειά σας, μπορείτε να τη σώσετε σε οποιοδήποτε file format.

Sprout
Δημιουργήστε banner, videos, εικόνες, ημερολόγιο και πολλά άλλα!

Pixer.us
Προσφέρει βασικές λειτουργίες, όπως Resize (Προσαρμογή μεγέθους εικόνων), Crop (Κόψιμο φωτογραφιών), Rotate (Περιστροφή), φωτογραφικά φίλτρα και χρωματικές προσαρμογές.

Preloadr
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς και μερικά εργαλεία βελτίωσης εικόνας.

FlauntR
Χιλιάδες φωτογραφικά εφέ! Εύκολο και γρήγορο στην χρήση.

Mixbook
Σας δίνει τη δυνατότητα να φορτώνετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από τα on line photo album σας και παρέχει μεγάλη ευκολία στην δημιουργία φωτογραφικού βιβλίου.

rsizr
Ένα έξυπνο εργαλείο προσαρμογής μεγέθους φωτογραφιών.

SlideRocket
Διαχειριστείτε και μοιραστείτε βιβλιοθήκες με φωτογραφικό υλικό και κάντε παρουσιάσεις αυτοπροσώπως ή μέσω του διαδικτύου.

Snipshot
Δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών έως και 10MB. Παρέχει τις βασικές επιλογές επεξεργασίας εικόνων.

Pikifx
Αλλάξτε μέγεθος στις φωτογραφίες σας, προσθέστε εφέ, πλαίσια, κείμενα και άλλα.

Picture2Life
Επεξεργαστείτε και μοιραστείτε φωτογραφίες με τους φίλους σας.

Wiredness
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνων, προσαρμογής μεγέθους, φωτογραφικών εφέ και άλλα.

Pic Resize
Δυνατότητες μαζικού Resize, μαζικού Crop, Blur και άλλων φωτογραφικών εφέ.

Pixenate
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών με τη χρήση ενός μονάχα κλικ, κάνοντας ταυτόχρονα, τη διαδικασία διασκεδαστική.

Pikipimp
Δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ σε φωτογραφίες, όπως φούσκες διαλόγων, αστείων εφέ, κλπ.

LunaPic
Σχεδιαστικό on line εργαλείο που προσφέρει φωτογραφικά εφέ, animation και πολλά ακόμα.

Phixr
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς και δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ σε φωτογραφίες, όπως φούσκες διαλόγων, αστείων εφέ, κλπ.

OnlinePhotoTool
Ένα On line εργαλείο που προσφέρει πλούσιες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφίας και εικόνων, από προσαρμογές στο μέγεθος και προσθήκες πολλών εφέ, μέχρι και επεξεργασία curves και auto-curves.

Graphita
Διασκεδαστικό εργαλείο με δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ με ιδιαίτερη ευκολία!

MyImager
Με περιορισμό τα 500KB, το MyImager, δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής μεγέθους φωτογραφιών και προσθήκης εφέ.

3 Απριλίου 2010

IrfanView 4.25 + Greek Language Pack


Το IrfanView είναι ένα μικρό πανάλαφρο και ταχύτατο πρόγραμμα προβολής και επεξεργασίας εικόνων.
είναι από τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα και υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων εικόνας.Είναι πάρα πολύ απλό και εύκολο στην χρήση του ενώ διατίθεται και εφαρμογή για Ελληνικό menu.(Τρέξτε την μετά την εγκατάσταση του προγράμματος και επιλέξτε "Greek" από τα menu "Options ==> Change Language")
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διάφορα add on για περισσότερες λειτουργίες...
Συμβατό με: Όλες τις εκδόσεις Windows.
License: Δωρεάν εφαρμογή

Filesize: 1.31Mb

Κατεβάστε το από εδώ
Rapidshare Link: Click To Download The File
Mediafire Link: Click To Download The File

Google Chrome 4.0.302.3

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Το Google Chrome είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που εκτελεί εφαρμογές και ιστοσελίδες με απίστευτη ταχύτητα.
Ταχύτητα: Γρήγορη εκκίνηση, γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδων
Μπορείτε να εκκινήσετε ταχύτατα το Google Chrome από την επιφάνεια εργασίας σας.
Το Google Chrome φορτώνει τις ιστοσελίδες σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Το Google Chrome εκτελεί δυναμικές ιστοσελίδες, εφαρμογές web και Javascript πιο γρήγορα από ποτέ.
Απλότητα: Σχεδιασμένο για αποτελεσματικότητα και ευκολία στη χρήση
Μπορείτε να αναζητήσετε και να περιηγηθείτε σε ιστοσελίδες από το ίδιο πλαίσιο.
Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε τις καρτέλες σας με όποιον τρόπο σας βολεύει.
Επισκεφτείτε τους αγαπημένους σας ιστότοπους με μόνο ένα κλικ, χρησιμοποιώντας τις μικρογραφίες των ιστότοπων που επισκέπτεστε πιο συχνά τις οποίες θα βρείτε ανοίγοντας μια Νέα Καρτέλα.
Στυλ: Θέματα που θα προσθέσουν χρώμα και θα ομορφύνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας
Διακοσμήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας με χρώματα, μοτίβα, εικόνες
και έργα τέχνης. Επισκεφτείτε την 
Συλλογή Θεμάτων Google Chrome .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του Google Chrome, επισκεφτείτε το 
Κέντρο βοήθειας για το Google Chrome.
Συμβατό με: Windows XP/Vista/7.
License: Δωρεάν εφαρμογή
Filesize: 11.90Mb


Κατεβάστε το από αυτά τα λινκς
Rapidshare Link: Click To Download The File

LangOver 5.0.20


To LangOver είναι μια εφαρμογή που δίνει τέλος στα ενοχλητικά ομολογουμένως Greeklish αφού αναλαμβάνει να κάνει τη μετατροπή των Αγγλικών χαρακτήρων σε Ελληνικούς με ένα απλό πάτημα του πλήκτρου F10.
Αυτή φυσικά δεν είναι η μόνη χρησιμότητα του προγράμματος αφού μας παρέχει και άλλες λειτουργίες και ποιο συγκεκριμένα:
Με το "F10" μετατρέπει τους Αγγλικούς χαρακτήρες σε Ελληνικούς.
Με το "Shift+Alt" εναλλάσσει τα κεφαλαία σε μικρά και το αντίστροφο.
Με το "Shift+F10" μετατρέπει τα κεφαλαία σε μικρά και το αντίθετο.
Με το "F6" αντιστρέφονται οι χαρακτήρες
Με το "Control+T" κάνει μετάφραση του κειμένου
Με το "Control+G" κάνει αναζήτηση στο Google
Οι προκαθορισμένες αυτές συντομεύσεις του πληκτρολογίου μπορούν να αλλαχθούν με δικές σας που ίσως να σας βολεύουν καλύτερα από το menu "Options" του προγράμματος.
Συμβατό με: Όλες τις εκδόσεις Windows.
License: Δωρεάν εφαρμογή
Filesize: 1.70Mb



Κατεβάστε το από αυτά τα λινκς!
Rapidshare Link: Click To Download The File
Mediafire Link: Click To Download The File

Peach Bloom Spring Blogger Template ( 2 Columns )





Features: 2 columns, right sidebar, flowers, vector, search box, top menu, RSS feed, green, nature.