19 Φεβρουαρίου 2011

Screensaver στο blog σας

Γεια σας..Δεύτερο κολπάκι για την σελίδα σας είναι η προσθήκη ενός screensaver.Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται ενέργεια..!!Άμα θέλετε να δείτε πως είναι μείνετε στην σελίδα μου για 70-80 δευτερόλεπτα περίπου χωρίς να κουνήσετε το ποντίκι σας και θα εμφανιστεί!Για να το προσθέσετε κάντε τα παρακάτω!



Κώδικας:(Για την ελληνική έκδοση)
Τώρα αντιγράψτε τον παρακάτω html κώδικα που σας δίνω και προσθέστε τον με τον γνωστό τρόπο ΣχεδίασηΕπεξεργασία HTMLπατάμε Ctrl+F, ψάχνουμε το και μόλις το βρούμε προσθέτουμε πριν από αυτό τον παρακάτω κώδικα.


Κώδικας:(Για την αγγλική έκδοση)
Τώρα αντιγράψτε τον παρακάτω html κώδικα που σας δίνω και προσθέστε τον με τον γνωστό τρόπο ΣχεδίασηΕπεξεργασία HTMLπατάμε Ctrl+F, ψάχνουμε το και μόλις το βρούμε προσθέτουμε πριν από αυτό τον παρακάτω κώδικα

Μετάφρασε το Blog σου.


Μετάφρασε το Blog  σου.
Ξεκινώντας για σήμερα έχουμε ένα πολύ απλό gadget
Μία καλή ιδέα gadget, μπορείς τώρα να βάλεις σημαίες μετάφρασης στο blog και να μεταφράζονται αυτόματα τα κείμενα σε άλλες γλώσσες.
Blogger Templates



Πήγαινε στο πίνακα διάταξης, επέλεξε προσθήκη gadget , επέλεξε HTML/Java script


Τοποθέτησε το κωδικό στη περιοχή του HTML/Java script , πάτα ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. 
Μετακίνησε το όπου θέλεις στο Blog σου.

18 Φεβρουαρίου 2011

Πως θα απενεργοποιήσετε πλήρως τον Windows Defender


Windows Defender
Ο Windows Defender είναι η ενσωματωμένη στα Windows λύση της Microsoft για την προστασία του υπολογιστή από Spyware και Malware. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, χρησιμοποιείται κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα προστασίας.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να απενεργοποιείται ο Windows Defender καθώς η χρήση δυο προγραμμάτων προστασίας μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στη λειτουργία του υπολογιστή.
Ας δούμε πως απενεργοποιούμε πλήρως τον Windows Defender.
Windows Defender
Εκτελούμε τον Windows Defender, επιλέγουμε Εργαλεία και ακολούθωςΕπιλογές.
Windows Defender
Σε αυτό το σημείο κάνουμε scroll down τις επιλογές μέχρι το τέλος της σελίδας και αποεπιλέγουμε το Χρήση Windows Defender.
Windows Defender
Μετά από αυτό το βήμα, πατάμε το Windows Orb και στο πλαίσιο αναζήτησης γράφουμε services.msc και ακολούθως Enter. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, αναζητούμε το Windows Defender και κάνουμε διπλό κλικ.
Windows Defender
Στην λίστα επιλογής, Τύπος Εκκίνησης θα επιλέξουμε Απενεργοποιημένο.
Πλέον ο Windows Defender είναι ανενεργός και δεν προστατεύει τον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει κάποια άλλη εμπορική ή δωρεάν εφαρμογή προστασίας.

Συγκεντρώστε τα E-Mail από το Gmail στο Microsoft Office Outlook 2007


Συγκεντρώστε τα E-Mail από το Gmail στο Microsoft Office Outlook 2007
Τη σημερινή εποχή, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα ήθελαν να οργανώσουν τους διάφορους λογαριασμούς που έχουν, σε έναν, η πρόσβαση στον οποίο φυσικά θα είναι ταχύτερη από το Web Interface των παρόχων τους. Πώς όμως επιτυγχάνεται το παραπάνω;
Η απάντηση βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα, το οποίο περιέχεται στο office suite και φέρει το όνομα Microsoft Office Outlook. Διαμέσω του παραπάνω προγράμματος ο χρήστης μπορεί να συγκεντρώνει όλα τα email του μέσα σε αυτό ενώ παράλληλα του δίνεται η δυνατότητα να αποστέλει τα μηνύματά του από όποιων λογαριασμό επιθυμεί. Το δυστύχημα, όμως, είναι πως το πρόγραμμα δεν μπορεί να τρέξει χωρίς να έχει ρυθμιστεί πρώτα με τις ρυθμίσεις του Incoming αλλά και Outgoing Server του παρόχου email σας. Σε αυτόν, λοιπόν, το σύντομο οδηγό θα σας δείξουμε πως να κάνετε αυτές τις ρυθμίσεις για το δημοφιλέστερο email client, το Gmail.
Συγκεντρώστε τα E-Mail από το Gmail στο Microsoft Office Outlook 2007
Πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού του gmail μας, και αφού επιλέξουμε Προώθηση και POP από τις καρτέλες, να ενεργοποιήσουμε το POP για όλα τα μηνύματα που φτάνουν από εδώ και στο εξής. Έπειτα, επιλέγουμε να κρατήσουμε ένα αντίγραφο στα Εισερχόμενα, όταν η πρόσβαση στα e-mail γίνεται μέσω POP.
Ακολούθως, πηγαίνουμε στο Outlook 2007 και επιλέγουμε από τα Εργαλείαεπιλέγουμε Ρυθμίσεις λογαριασμών. Έπειτα στην καρτέλα Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο επιλέγουμε Δημιουργία. Στη πρώτη οθόνη επιλέγουμεMicrosoft Exchange, POP, IMAP, SMTP και πατάμε Επόμενο. Ακολούθως, επιλέγουμε Μή αυτόματη διαμόρφωση ρυθμίσεων του διακομιστή και πατάμε Next. Μετά επιλέγουμε Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Internet και πατάμε και πάλι επόμενο.
Συγκεντρώστε τα E-Mail από το Gmail στο Microsoft Office Outlook 2007
Έπειτα στην οθόνη που θα εμφανιστεί βάζουμε τα στοιχεία μας, όπως φαίνονται στην εικόνα και επιλέγουμε Περισσότερες Ρυθμίσεις.
Συγκεντρώστε τα E-Mail από το Gmail στο Microsoft Office Outlook 2007
Στη καρτέλα Διακομιστής Εξερχόμενων επιλέγουμε "χρήση των ρυθμίσεων του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας".
Συγκεντρώστε τα E-Mail από το Gmail στο Microsoft Office Outlook 2007
Ακολούθως, στην καρτέλα Για Προχωρημένους εισάγουμε τις ρυθμίσεις όπως ακριβώς φαίνονται στην εικόνα και πατάμε Ok.
Καταληκτικά, επιλέγουμε Έλεγχος Ρυθμίσεων Λογαριασμού και εάν όλες οι διαδικασίες που θα εκτελεστούν έχουν δίπλα τους ένα πράσινο tick, τότε πατάμε επόμενο, μετά Τέλος και είμαστε έτοιμοι για να συγκεντρώσουμε όλα τα email μας στο outlook, πατώντας το F9.
Για τη δημιουργία ενός μηνύματος κάνουμε κλικ στο Δημιουργία και αφού γράψουμε το μήνυμα και πατήσουμε αποστολή, πατάμε και πάλι το F9 το οποίο και εκτελεί τις διαδικασίες αποστολής-παραλαβής.

Launchy: Ένα πρόγραμμα που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν υπολογιστή


Launchy: Θα λυπηθείτε που δεν το είχατε ως τώρα
Το Launchy είναι ένα... θαυματουργό εργαλείο που δημιουργήθηκε από τονJosh Karlin για προσωπική χρήση, αλλά γρήγορα πήρε το δρόμο του προς το Web και τα desktops πολλών-πολλών χρηστών. Όπως φαίνεται και από το όνομά του, πρόκειται για έναν application launcher, δηλαδή ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να ξεκινάτε εφαρμογές ή να ανοίγετε αρχεία ή φακέλους, χωρίς να χάνεστε μέσα σε μενού και υπομενού.
Το δωρεάν αυτό εργαλείο, που υπάρχει σε εκδόσεις για Windows και Linux, μπορείτε να το κατεβάσετε από το SourceForge.net ενώ περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές γι' αυτό μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του.
Ας δούμε πώς λειτουργεί.
Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το Launchy, πατήστε τα πλήκτραAlt+Space για να το ξεκινήσετε.
Κατ' αρχήν κάντε κλικ με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού οπουδήποτε στο μικρό παράθυρό του, εκτός από το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου, και επιλέξτεOptions. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με πέντε ετικέτες.
Στην πρώτη από αυτές, με τον τίτλο General, ρυθμίζετε μερικές βασικές παραμέτρους λειτουργίας του προγράμματος, τις οποίες δε χρειάζεται να πειράξουμε προς το παρόν.
Στη δεύτερη καρτέλα, που φέρει τον τίτλο Skin, είναι σίγουρο ότι θα κατευθυνθούν οι περισσότεροι χρήστες, την πρώτη φορά που θα εκτελέσουν το Launchy, μια και είναι αυτή που σας επιτρέπει να αλλάξετε την εμφάνισή του. Εάν τα διαθέσιμα skins (δεν είναι πολλά) δε σας ικανοποιούν, μπορείτε να βρείτε περισσότερα στο forum του προγράμματος ή στο site DeviantART.
Η σημαντικότερη ρύθμιση του Launchy έχει σχέση με τους φακέλους, μέσα στους οποίους το πρόγραμμα θα αναζητά το αρχείο ή το φάκελο, μέρος του ονόματος του οποίου έχετε πληκτρολογήσει.
Στο παράδειγμά μας, το Launchy ψάχνει για εκτελέσιμα αρχεία στον κατάλογο C:\Program Files και όλους τους υποκαταλόγους του, στο directory εγκατάστασης των Windows (ώστε να μπορούμε να φορτώνουμε μέσω αυτού κάποια βοηθητικά προγράμματα των Windows όπως το Notepad ή το Calculator) καθώς και στο φάκελο My Documents, όπου βρίσκονται όλα τα έγγραφά μας.
Το Launchy δέχεται και plug-ins, όπως το Weby, χάρη στο οποίο μπορείτε να εκτελείτε συγκεκριμένες αναζητήσεις στο Web. Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε weather, πατήσετε το πλήκτρο tab και στη συνέχεια πληκτρολογήσετε Athens, θα ανοίξει στον browser σας το weather.com και θα εμφανιστεί η σελίδα με το μετεωρολογικό δελτίο για την Αθήνα.
Από το Launchy μπορείτε επίσης να μεταβείτε κατ' ευθείαν σε ένα web site, απλά πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή του.
Για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα με το Launchy ή να ανοίξετε ένα φάκελο, γράφετε μερικούς χαρακτήρες από τον τίτλο του. Εάν το πρόγραμμα ή το folder που σας προτείνει το Launchy, είναι αυτό που ψάχνετε, πατάτε Enter και η εφαρμογή ξεκινάει ή το folder ανοίγει.
Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την πρόταση του Launchy, απλά περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και το πρόγραμμα θα εμφανίσει έναν κατάλογο με τα υπόλοιπα ευρήματά του, στον οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, περιλαμβάνεται αυτό που ψάχνετε.

Επιστροφή!

Γεια σας..πέρασε πολύυυυ καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση.. Ο λόγος ήταν ότι σκέφτηκα να παρατήσω τον χώρο των blogs αφού με είχε κουράσει..Αποφάσισα όμως να ξεκινήσω πάλι με νέες αναρτήσεις και κόλπα.. !!