4 Απριλίου 2010

27 On line εργαλεία επεξεργασίας εικόναςΥπάρχουν πολλά on line εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. Μερικά από αυτά έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ άλλα εκτελούν μοναδικές λειτουργίες.
Τα περισσότερα από τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν στο σημερινό άρθρο, δεν περιορίζονται μόνο σε απλές λειτουργίες όπως resize (μεταβολή μεγέθους) και rotation (περιστροφή εικόνας). Μερικά από αυτά έχουν δυνατότητες που θα ζήλευαν ακόμα και desktop εφαρμογές.
Η παρακάτω λίστα αποτελείται από 27 διαφορετικές λύσεις. Δεν χρειάζεται να τις υιοθετήσετε όλες, ίσως 2-3 είναι αρκετές για να σας βοηθήσουν με τις καθημερινές σας εργασίες, αλλά αξίζει τον κόπο να τις εξετάσετε και να δείτε ποια ή ποιες από όλες ταιριάζουν περισσότερο με τις ανάγκες σας.
Adobe Photoshop Express
Ό,τι και να ειπωθεί για την προσφορά της Adobe στον χώρο των γραφικών σίγουρα δεν είναι ποτέ αρκετό. Η On Line έκδοση του Photoshop που δημοσίευσε προσφάτως είναι μια εφαρμογή πλούσια σε επιλογές και εργαλεία. Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.

Picnik
Ενδιαφέρον εργαλείο με πολλά εφέ, καλλιτεχνικά και μη.

FotoFlexer
Εύχρηστο εργαλείο που σας δίνει την δυνατότητα να φορτώνετε φωτογραφικό υλικό απευθείας από τα on line photo album σας, όπως Flickr, MySpace, Picasa και Facebook.

Aviary
Ενδιαφέρουσα επιλογή που καλύπτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων, τόσο για δημιουργία εικαστικών, επεξεργασία φωτογραφιών όσο και για 3D και video!

Splashup
Κάποτε ήταν γνωστό σαν Fauxto. Το SplashUp σας δίνει την δυνατότητα να φορτώνετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από τα on line photo album σας και σας δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης αρχείου. Το SplashUp παρέχει και δικό του file format.

72Photos
Δυνατότητες Crop (κοπής), Rotate (περιστροφής), Enchance (Βελτίωσης εικόνας) και προσθήκης εφέ. Όλες οι ενέργειες εφαρμόζονται με ένα κλικ.

Scrapblog
Συνδυάστε τις φωτογραφίες σας, τα video σας, την μουσική και τα κείμενά σας για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά Multimedia Scrapbooks.

Pixelmator
Το Pixelmator υποστηρίζει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους αρχείων. Έτσι μπορείτε να ανοίξετε αρχεία όπως .psd, .tiff, .jpg, .png, .pdf, .eps και άλλα. Σε περίπτωση που θέλετε να σώσετε την δουλειά σας, μπορείτε να τη σώσετε σε οποιοδήποτε file format.

Sprout
Δημιουργήστε banner, videos, εικόνες, ημερολόγιο και πολλά άλλα!

Pixer.us
Προσφέρει βασικές λειτουργίες, όπως Resize (Προσαρμογή μεγέθους εικόνων), Crop (Κόψιμο φωτογραφιών), Rotate (Περιστροφή), φωτογραφικά φίλτρα και χρωματικές προσαρμογές.

Preloadr
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς και μερικά εργαλεία βελτίωσης εικόνας.

FlauntR
Χιλιάδες φωτογραφικά εφέ! Εύκολο και γρήγορο στην χρήση.

Mixbook
Σας δίνει τη δυνατότητα να φορτώνετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από τα on line photo album σας και παρέχει μεγάλη ευκολία στην δημιουργία φωτογραφικού βιβλίου.

rsizr
Ένα έξυπνο εργαλείο προσαρμογής μεγέθους φωτογραφιών.

SlideRocket
Διαχειριστείτε και μοιραστείτε βιβλιοθήκες με φωτογραφικό υλικό και κάντε παρουσιάσεις αυτοπροσώπως ή μέσω του διαδικτύου.

Snipshot
Δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών έως και 10MB. Παρέχει τις βασικές επιλογές επεξεργασίας εικόνων.

Pikifx
Αλλάξτε μέγεθος στις φωτογραφίες σας, προσθέστε εφέ, πλαίσια, κείμενα και άλλα.

Picture2Life
Επεξεργαστείτε και μοιραστείτε φωτογραφίες με τους φίλους σας.

Wiredness
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνων, προσαρμογής μεγέθους, φωτογραφικών εφέ και άλλα.

Pic Resize
Δυνατότητες μαζικού Resize, μαζικού Crop, Blur και άλλων φωτογραφικών εφέ.

Pixenate
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών με τη χρήση ενός μονάχα κλικ, κάνοντας ταυτόχρονα, τη διαδικασία διασκεδαστική.

Pikipimp
Δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ σε φωτογραφίες, όπως φούσκες διαλόγων, αστείων εφέ, κλπ.

LunaPic
Σχεδιαστικό on line εργαλείο που προσφέρει φωτογραφικά εφέ, animation και πολλά ακόμα.

Phixr
Προσφέρει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών καθώς και δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ σε φωτογραφίες, όπως φούσκες διαλόγων, αστείων εφέ, κλπ.

OnlinePhotoTool
Ένα On line εργαλείο που προσφέρει πλούσιες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφίας και εικόνων, από προσαρμογές στο μέγεθος και προσθήκες πολλών εφέ, μέχρι και επεξεργασία curves και auto-curves.

Graphita
Διασκεδαστικό εργαλείο με δυνατότητες προσθήκης διασκεδαστικών εφέ με ιδιαίτερη ευκολία!

MyImager
Με περιορισμό τα 500KB, το MyImager, δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής μεγέθους φωτογραφιών και προσθήκης εφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου